Vinprovningar våren 2019

Mosel

Våren 2019

Under våren håller jag 4 vinprovningar med olika teman.

Genomförd – Italien Toscana – torsdag 21 mars

Vi provar rött vin från hjärtat av Italien. Toscana är mat- och vinälskarnas paradis. Den dominerande druvan i de flesta röda viner är ”Sangiovese”, men det finns en uppsjö av olika vinstilar. Tack vare den pigga syran så är dessa viner utsökta matviner.

Genomförd – Frankrike Loire – torsdag 11 april

Vi ”reser” genom Loiredalen och provar vita viner; Muscadet, Chenin Blanc och Sancerre. Vi provar även rött vin på druvan Cabernet Franc. Det är svårt att förstå att Loire inte fått mer fokus på den svenska vinmarknaden. Det är hög klass på vinerna och de är fördelaktigt prissatta. Dessa viner är utmärkta till vårsäsongens mat.

Genomförd Spanien bortom Rioja – torsdag 16 maj

Rioja är välkänt, men Spanien har fler vinregioner som är relativt okända. Stilarna på spanska viner varierar mycket från ekfatslagrade fylliga röda viner till fruktiga och friska vita viner. Det är de lokala druvsorterna som får allt mer uppmärksamhet sista tiden. Vi provar vitt och rött vin på lokala spanska druvor. Kanske hittar du ett nytt favoritvin?

Pris 495 kr inkl vin och tilltugg. Boka här

Genomförd Sommarviner – torsdag 13 juni

Härligt, snart är grillsäsongen här. Vi provar några smakrika viner; vitt, rött och rosé som passar bra till sommaren och till grillat. Hur matchar man vin och mat? Denna kväll får du några användbara tips.

Här finns vinerna som provades: http://www.smallbigwines.com/sommarviner-torsdag-13-juni/

Rosévin – lördag 29 Juni

​Sommaren nalkas och då är det äntligen dags för rosévin.

Efter provningen är det möjligt att köpa en grilltallrik och fortsätta njuta av rosévinet, uppe på terrassen.

Pris för 1 timmas vinprovning av 3 viner 295 kr. Boka här

Med reservation för ändring av pris/datum/tema.